Ulriksbergskyrkans hjärta för Ukraina

Vi i Ulriksbergskyrkan har sedan krigets början agerat på konkreta sätt för att hjälpa människor i nöd och visa evangeliet i praktisk handling. Vi har mött flyende människor här i Sverige och fått ge dem mat, värme, boende, gemenskap och förhoppningsvis en strimma hopp. Tillsammans med flera andra församlingar har vi fått möjlighet att köra in förnödenheter rakt in i Ukraina för hundratusentals kronor. Vi har fått möta gråtande mammor och barn som saknar sin pappa, människor som plötsligt hamnat i en overklig och fruktansvärd situation.

Genom våra lokala kontakter både i Rumänien och Ukraina får vi kontinuerliga rapporter om de aktuella behoven i Ukraina och kan nå in med exakt den hjälp som behövs. Vi är själva på plats och köper in förnödenheterna, lastar och förmedlar dem till människor i nöd. Vår hjälp når både interna flyktingar i västra Ukraina och människor som är fasta i östra Ukraina.

Nu är det dags att återigen agera! Behoven är stora och världen behöver de goda nyheterna i ord och handling mer än någonsin. Vintern närmar sig och därmed kylan. Vi vill kunna fortsätta köpa in ris, pasta, olja och mjöl men även sovsäckar och vinterkläder och överlämna dem direkt till människor inne i Ukraina. Vill du vara med och göra skillnad på riktigt? Vill du hjälpa en gråtande mamma, ett oroligt barn, en människa i nöd? Var med i vår insamling och visa världen att det finns hopp och att det hoppet har ett namn, namnet Jesus!

Skicka din gåva till oss genom Swish: 123 180 01 19 eller BG: 802-8979. Märk din gåva med ”Ukraina”.

För mer information, kontakta: joel.oredsson@ulriksbergskyrkan.se

Välkommen att vara med och göra skillnad!