Nyfiken på kristen tro?

Vill du veta mer om kristen tro? Vi vill jättegärna prata med dig!

Det finns många sätt att komma i kontakt med oss:

 

Telefon: 0470-711371

Mail: kontoret@ulriksbergskyrkan.se

Facebook: länk här

Instagram: länk här

Adress: Ulriksbergspromenaden 46, 352 46, Växjö

Gudstjänst: Välkommen att komma till Ulriksbergskyrkan i Växjö klockan 10:00 varje söndag!

 

Vad är kristen tro?

Genom alla tider har människan försökt förhålla sig till de stora frågorna i livet. Vad är meningen med livet? Varför finns jag till? Varför finns lidande? Vad innebär döden?

 

Den kristna tron sätter sin tillit till Gud i alla dessa frågor. Gud är skaparen av allt liv, och världens Herre och frälsare. Gud är större än vad människan någonsin kan förstå. Men ändå söker Gud aktivt efter personlig kontakt med varje människa, han söker dig. Denna kontakt med Gud är möjlig genom Jesus.

 

”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv.”

Johannesevangeliet 3:16

 

Gud blev i Jesus människa, han kom till jorden för att komma nära oss, för att han älskar oss. Genom Jesus är vägen öppen för varje människa att få lära känna Gud. Genom att Jesus dog och uppstod så segrade Gud över döden och ondskan. I Jesus seger kan vi människor få evigt liv, och ja liv i överflöd.

 

”Jag har kommit för att de skall ha liv, och liv i överflöd.”

Johannesevangeliet 10:10

 

Bibeln berättar att vi skapades för att leva i en personlig relation med Gud. Människan valde dock att gå sin egen väg, att vända sig bort från Gud. Dessa val vi gör, som inte står i linje med Guds vilja, kallar Bibeln för synd. Synd kan vara medvetet och omedvetet, litet och stort, men den leder oss alltid vilse och gör oss mer brustna. Alla har vi på ett eller annat sätt del i det onda som sker i världen.

 

När Jesus dog för oss och uppstod igen tog han på sig all synd, all ondska i världen, även det dåliga som du och jag gjort, och gjorde det möjligt för oss att ha gemenskap med Gud. Gud skapade hela världen god, synd är därför emot Guds plan för skapelsen och oss människor. Synden den skiljer oss från Gud, men det är inte kört.

 

”Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare.”

Romarbrevet 5:8

 

Medan vi ännu inte ville ha med Gud att göra och gick vår egen väg så tog Jesus på sig allt som är fel och brustet. Han tog bort det som skiljer oss från Gud. Jesus har gjort allt för oss människor, det vi behöver göra är att ta emot det genom att säga “Ja” till honom, vända oss om till honom och tro på honom.

 

”För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst.”

Romarbrevet 10:9

 

Det räcker med att be en enkel och ärlig bön. Har du själv svårt att sätta ord på det kan du be typ såhär: ”Jesus, jag ber till dig nu. Jag tror på dig och vill lära känna dig mer. Jag säger ja till dig som min Herre och räddare. Förlåt mig för att jag vänt ryggen mot dig och för det onda jag gjort. Tack Jesus för att du tog på dig allt ont jag gjort. Tack för att jag genom vad du har gjort kan ha en relation med Gud. Led mig och var med mig genom hela mitt liv.”

 

När vi tar emot Jesus i våra liv får vi bli Guds barn och får leva våra liv med honom.

 

”Men åt dem som tog emot honom gav han rätten att bli Guds barn, åt alla som tror på hans namn.”

Johannesevangeliet 1:12

 

I livet med Gud får vi alla vara med att sprida budskapet om vem Gud är till vår värld, både i handling och ord.