UBK Kids

Vi tycker att det ska vara roligt att gå till kyrkan! Därför är det viktigt att de barn som kommer till våra samlingar känner sig trygga och hemma. ”Om barnen mår bra – mår föräldrarna bra!”

Vi strävar efter att erbjuda roliga, stimulerande och spännande aktiviteter samtidigt som vi vill berätta om Gud på ett sätt som barnen kan förstå och ta till sig. Genom att vara Jesu ögon, öron, händer och knä kan vi dela med oss av det bästa vi vet – omsorg, trygghet och kärlek från Gud. Här är ingen viktigare än någon annan – alla har lika värde.

Deluxe – söndagsskola

Barnen har sin egen gudstjänst, som vi kallar ”Deluxe”. Vi startar alla tillsammans i kyrksalen, efter en stund tillsammans i gudstjänsten går barnen till Deluxe och Miniluxe.

För barn under 4 år har vi en samling i Savannen som kallas Miniluxe. Där är barnen välkomna tillsammans med en vuxen. Här har vi sånger och bibelberättelser som passar för de allra yngsta.

Från den termin man fyller 4 år så är man välkommen till Deluxe. Först har vi storsamling i Gläntan, med sång, drama, bibelberättelse, lek mm. efter det delar vi upp oss i smågrupper. Vi samtalar om Bibeln och livet med Jesus. Vi ber, pysslar, leker, ritar och mycket mer.

Minilux 0 till 3 år (med förälder)Rubinen 4 år till f-klassSafiren åk 1 – 3Diamanten åk 4 till 6

Draget  –  varannan onsdag 18:00-19:30, f-klass till åk 4
Fredagsdraget  –  18:00-19.30, åk 5 till 6

Draget

Vårens datum: 31/1, 14/2, 28/2, 13/3, 10/4, 24/4, 8/5, 22/5

Draget är för dig som går i förskoleklass upp till fyran. Vi träffas varannan onsdag med uppstart den 31 januari. Mellan 17:30-18:00 finns möjlighet för hela familjen att äta kvällsmacka. Mellan 18:00-19.30 har vi storsamling och indelning olika grupper. Terminens intressegrupper är:

– Natur & äventyr
– Lek, bak & pyssel

Fredagsdraget

Vi ses verje vecka förutom på loven! Barnen som går i femman och sexan träffas på fredagar mellan kl 18-19.30. Vi träffas och gör massa roliga saker, andakter, tävlingar, lekar, och bus. Deltagarna får verje vecka ett sms om vad som är planerat. Vanligtvis har vi vår samling i Guldgruvan (nedre våning) eller ute vid vindskyddet. Terminen startar 2 februari.

Har du frågor om Deluxe, Draget eller Fredagsdraget kan du kontakta verksamhetsledaren Ellinor (070-492 34 93) mejla Ellinor

Deltagaruppgifter

Om ditt barn är deltagare i någon av våra aktiviteter är det viktigt att du som förälder fyller i något av följande formulär:

Deluxe: länken här

Draget: länken här

Fredagsdraget: länken här

Läger

Varje år erbjuder vi möjlighet att följa med på barnläger. En del läger gör vi tillsammans med andra församlingar genom föreningen KSSB-ung

 

Kristen Förskola

Ulriksbergskyrkan är med i Växjö Kristna Råd (VKR) som driver fyra förskolor med kristen profil på olika platser i Växjö. Är du intresserad av att veta mer kan du läsa mer på Kristen Förskolas hemsida.