Alphakurs

Vem som helst kan gå en Alphakurs, men den vänder sig speciellt till dig som vill utforska livet och den kristna tron lite närmare eller är lite osäker på vad du egentligen tror på. Kursen är utformad för att passa dig som inte är van att gå i kyrkan.

Ny Alphakurs i vår – start 7 februari

Alpha börjar med en prova-på-kväll 7 feb. Kursen startar 14 feb. Tid 18.30-21
Kursen är på tio tillfällen samt en helg med övernattning den 24-25 mars.

Hela kursen kostar 500 kr (kostnad för mat). Anmäl dig senast 5 februari via detta formulär eller till alpha@ulriksbergskyrkan.se

Undrar du något är du välkommen att höra av dig på 0470-71 13 71. 

Hur kan en Alphakväll se ut?

Vi börjar med att äta något tillsammans, därefter hålls ett kortare föredrag som tar upp ett ämne som berör livet och kristen tro. Sedan delar vi upp oss i grupper för att samtala. Många upplever samtalsgruppen som ett av de mest positiva inslagen i Alphakursen.

Här är några exempel på ämnen som tas upp under en Alphakurs: Vem är Jesus? Varför måste Jesus dö? Hur kan jag tro? Vad ska vi ha kyrkan till? Finns det mer att upptäcka i livet?

Se en film om Alpha!

Beta – fortsättning på Alpha

Beta är en fortsättning för dig som gått en Alphakurs. I Beta får du tillfälle att ytterligare fördjupa samtalet kring stora och små livsfrågor. Vi inleder kvällen tillsammans med Alpha med en gemensam måltid och föredrag. Därefter ägnar vi resten av kvällen åt att samtala utifrån Betadeltagarnas – dina – frågor och önskemål.

Vill du veta mer om Alpha eller Beta?!

Hör av dig till oss på telefon: 0470-71 13 71 eller mail:
alpha@ulriksbergskyrkan.se
beta@ulriksbergskyrkan.se