Konfirmation i Ulriksbergskyrkan

Konfirmation 2022/23

Konfirmationen i Ulriksbergskyrkan är öppen för alla som börjar 8:an till hösten och i år har vi tre olika inriktningar: IRL (In Real Life), klättring och körkonfa. Du behöver inte veta vad du tror på, inte kalla dig kristen, inte vara döpt eller haft någon kontakt med kyrkan förut för att gå konfirmation. Välkommen med på ett grymt konfaår!

Om du är nyfiken på frågor som rör ditt liv så kommer du gilla konfirmationstiden. Vi kommer prata mycket om livsfrågor och det som är viktigt i livet när det handlar om tro, kärlek, hopp, killar, tjejer, skratt och tårar.

Du får chansen att ta reda på vad kristen tro innebär tillsammans med jämnåriga och ledare.

Alla konfagrupperna åker på en hajk tillsammans per termin och avslutar läsåret med läger.

Få en glimt av konfirmationen i videon!

IRL-Konfa

IRL-konfan är som en klassisk konfirmation men med betoning på socialt engagemang, därför kallar vi den för IRL (In Real Life). Bibeln visar att vi ska finnas för dem som har det svårt och visa kärlek till våra medmänniskor. Vi tror inte att det räcker med att bara läsa sig till den kunskapen utan vi behöver även lära oss detta praktiskt – vilket t ex kan innebära att vi är på Diakonicentrum och packar matkassar eller att man får vara volontär på Erikshjälpen någon gång.

Hur ofta ses vi?
Vi ses varje onsdag eftermiddag i Ulriksbergskyrkans lokaler (tiden kan ändras om hela gruppen kommer överens)

Vad kostar det?*
Årsavgiften för konfirmationen är 2 000 kr. Då ingår läger, övernattningar och resor. Läsning och material är gratis.

Klätterkonfa

Klätterkonfa är konfirmation kombinerat med klättring och vi gör detta i samarbete med Idrottshuset.

Hur ofta ses vi?
Vi ses varje tisdag eftermiddag i Idrottshusets klätterlokaler.

Vad kostar det?*
Årsavgiften för konfirmationen är 2 000 kr + 1 300 kr (exakt pris kommer) i klätteravgift (för klätterinstruktör, lokal och utrustning). Läger, övernattningar, resor samt läsning och material ingår.

Körkonfa

Körkonfa är konfirmation kombinerat med körsång och vi gör detta i samarbete med den stora kören i Ulriksbergskyrkan.

Hur ofta ses vi?
Vi ses varje onsdag kväll i Ulriksbergskyrkans lokaler.

Vad kostar det?*
Årsavgiften för konfirmationen är 2 000 kr. Läger, övernattningar, resor samt läsning och material ingår.

*Är kostnaden för konfirmationen ett problem så finns det fonder att söka pengar ur – hör gärna av dig till Linda nedan så hjälper hon dig vidare

Har du frågor och funderingar? Kontakta gärna vår ungdomspastor

Linda Rea
linda.rea@ulriksbergskyrkan.se