Konfirmation i Ulriksbergskyrkan

Konfirmation 2021/22

Konfirmationen i Ulriksbergskyrkan är öppen för alla som börjar 8:an till hösten och i år har vi två olika inriktningar: IRL (In Real Life) och klättring. Du behöver inte ha haft någon kontakt med kyrkan förut för att gå vår konfirmation och du behöver inte veta vad du tror på eller kalla dig kristen. Välkommen med på ett grymt konfaår!

Om du är nyfiken på frågor som rör ditt liv så kommer du gilla konfirmationstiden. Vi kommer prata mycket om livsfrågor och det som är viktigt i livet när det handlar om tro, kärlek, hopp, killar, tjejer, skratt och tårar.

Få en glimt av konfirmationen i videon!

Du får chansen att ta reda på vad kristen tro innebär tillsammans med jämnåriga och ledare. I vår konfirmation krävs det inte ett dop för att genomföra året.

Båda konfagrupperna åker på en hajk tillsammans per termin och avslutar läsåret med läger.

IRL-Konfa

IRL-konfan är som en klassisk konfirmation men med betoning på socialt engagemang, därför kallar vi den för IRL (In Real Life). Bibeln visar att vi ska finnas för dem som har det svårt och visa kärlek till våra medmänniskor. Vi tror inte att det räcker med att bara läsa sig till den kunskapen utan vi behöver även lära oss detta praktiskt – vilket t ex kan innebära att vi är på Diakonicentrum och packar matkassar eller att man får vara volontär på Erikshjälpen någon gång.

Hur ofta ses vi?
Vi ses varje torsdag mellan 16-18 i Ulriksbergskyrkan (tiden kan ändras om hela gruppen kommer överens)
Uppstart: vecka 36 (två första gångerna är ”prova-på”)
Under året kommer vi även åka iväg tillsammans på olika läger/hajker.
Du kommer även delta i andakter och gudstjänster.

Vad kostar det?*
Årsavgiften för konfirmationen är 2 000 kr. Då ingår läger, övernattningar och resor. Läsning och material är gratis.

Klätterkonfa

Klätterkonfa är konfirmation kombinerat med klättring och vi gör detta i samarbete med Idrottshuset.

Hur ofta ses vi?
Vi ses varje tisdag mellan 16-18 i Idrottshusets klätterlokaler.
Uppstart: vecka 36 (två första gångerna är ”prova-på”)
Under året kommer vi även åka iväg tillsammans på olika läger/hajker.
Du kommer även delta i andakter och gudstjänster.

Vad kostar det?*
Årsavgiften för konfirmationen är 2 000 kr + 1 300 kr i klätteravgift (för klätterinstruktör, lokal och utrustning). Läger, övernattningar, resor samt läsning och material ingår.

*Är kostnaden för konfirmationen ett problem så finns det fonder att söka pengar ur – hör gärna av dig till Linda nedan så hjälper hon dig vidare.

Har du frågor och funderingar? Kontakta gärna vår ungdomspastor Linda Rea.
linda.rea@ulriksbergskyrkan.se

Du anmäler dig genom att klicka på knappen nedan och fylla i formuläret.