Konfirmation i Ulriksbergskyrkan

Konfirmation 20/21

Konfirmationen i Ulriksbergskyrkan är öppen för alla som börjar 8:an till hösten och i år har vi två olika inriktningar: IRL (In Real Life) och klättring. Du behöver inte haft någon kontakt med kyrkan förut för att gå vår konfirmation och du behöver inte veta vad du tror på eller kalla dig kristen. Här får du chansen att ta reda på vad kristen tro innebär tillsammans med jämnåriga och ledare. I vår konfirmation krävs det inte ett dop för att genomföra året.

Om du är nyfiken på frågor som rör ditt liv så kommer du gilla konfirmationstiden. Vi kommer prata mycket om livsfrågor. Vi kommer prata om det som är viktigt i livet när det handlar om tro, kärlek, hopp, killar, tjejer, skratt och tårar.

Vem är jag? Finns Gud? Varför är livet som det är? Hur blir jag en god människa? Kommer jorden att gå under? Vad är kärlek? Finns Gud och bryr sig Gud i så fall om mig? Vad är meningen med livet? Vad är det att vara en kristen? Finns det någon som kan ge mig kraft när jag vill ge upp? Vem är Jesus och varför ska jag bry mig om honom?

Vi som är ledare vill inte banka in våra tankar i ditt huvud, men vi vill dela med oss av vår erfarenhet och vår tro på Jesus som vår vän, herre o frälsare. Vårt mål är att du som går konfirmationen ska få en trygg grund i vad kristen tro innebär utifrån bibeln. Att du ska kunna formulera din tro men även diskutera de svåra frågorna.

IRL-Konfa

IRL-konfan är som en klassisk konfirmation men med betoning på socialt engagemang, därför kallar vi den för IRL (In Real Life). Bibeln är tydlig med att vi ska finnas för dem som har det svårt och visa kärlek till våra medmänniskor. Vi tror att det inte räcker med att bara läsa sig till den kunskapen utan vi behöver även lära oss detta praktiskt.

Hur ofta ses vi?
Vi ses varje torsdag mellan 16.30- 18.30 i Ulriksbergskyrkan.
Uppstart: vecka 37 (två första gångerna är ”prova-på”)
Under året kommer vi även åka iväg tillsammans på olika läger/hajker.
Du kommer även delta i andakter och gudstjänster.

Vad kostar det?*
Årsavgiften för konfirmationen är 2 000 kr. Då ingår läger, övernattningar och resor. Läsning och material är gratis.

Klätterkonfa

Klätterkonfa är konfirmation kombinerat med klättring och vi gör detta i samarbete med Idrottshuset.

Hur ofta ses vi?
Vi ses varje tisdag mellan 16-18 i Idrottshusets klätterlokaler.
Uppstart: vecka 37 (två första gångerna är ”prova-på”)
Under året kommer vi även åka iväg tillsammans på olika läger/hajker.
Du kommer även delta i andakter och gudstjänster.

Vad kostar det?*
Årsavgiften för konfirmationen är 2 000 kr + 700 kr i klätteravgift (för klätterinstruktör, lokal och utrustning). Läger, övernattningar, resor samt läsning och material ingår.

*Är kostnaden för konfirmationen ett problem så finns det fonder att söka pengar ur – hör gärna av dig till Linda nedan så hjälper hon dig vidare.

Danskonfa (inställt hösten 2020)

Danskonfa är konfirmation kombinerat med dans, som vi gör i samarbete med dansskolan Studio Move It. Danser och koreografier kommer göras av Studio Move Its utbildade och duktiga danslärare samt erfarna danslärare från Ulriksbergskyrkan.

Du anmäler dig genom att fylla i detta anmälningsformulär

Har du frågor? Kontakta vår ungdomspastor Linda Rea
linda.rea@ulriksbergskyrkan.se