Projekt Neighbourhood

I projektet Neighbourhood ger vi ungdomar verktyg att växa utifrån tre fokusområden: skola, arbete och personlig utveckling. Målet är att öka deras chanser att undvika kriminalitet och missbruk, att integreras och komma in på arbetsmarknaden, samt att öka den psykiska hälsan.

Ungdomar samlar poäng genom app

Vi arbetar utifrån tanken med gamification och har tagit fram en app. Appen är utformad likt ett spel och är framtagen för att vara så användarvänlig och begriplig som möjligt för målgruppen. I spelet kan deltagarna samla mynt och erfarenhet samtidigt som de går upp i nivå (samlar XP och ”levlar” för att uttrycka sig i speltermer) och bygger slott i olika världar. För att samla dessa poäng gör deltagaren olika uppdrag som ryms inom våra tre tidigare nämnda fokusområden. Det kan handla om läxläsning, arbetspraktik, ledarskapsutbildning, coachande samtal eller workshops i CV-skrivning, för att nämna några. Mynten används sen till att, i appen, köpa belöningar som sker i verkliga livet. Belöningarna är kategoriserade i två delar där den ena syftar till gemenskap och meningsfull fritid (t ex Gokart-turnering, skidresa, biokväll) och den andra till meriterande aktiviteter som övningskörning eller truckförarutbildning

Se en glimt av Neighbourhood i filmen!


Självsäkerhet och framtidstro

När deltagarna till exempel går på läxläsning och arbetspraktik för att samla poäng till skidresan ökar deras chanser markant att både klara skolan och få sitt första jobb på den öppna och lagliga arbetsmarknaden. När de sedan väljer att spendera sina poäng på övningskörningstimmar eller andra meriterande aktiviteter ser vi att självsäkerheten, framtidstron och proaktiviteten snabbt ökar. Ungdomarna bygger själva sin framgång medan vi tillhandahåller ett lättbegripligt och motiverande verktyg för dem att navigera sig framåt med.


Är du intresserad av att veta mer om Neighbourhood?

Hör av dig till projektledare Jonathan Ekros