Barn & familj

Vi tycker att det ska vara roligt att gå till kyrkan! Därför är det viktigt att de barn som kommer till våra samlingar känner sig trygga och hemma. ”Om barnen mår bra – mår föräldrarna bra!”

Vi strävar efter att erbjuda roliga, stimulerande och spännande aktiviteter samtidigt som vi vill berätta om Gud på ett sätt som barnen kan förstå och ta till sig. Genom att vara Jesu ögon, öron, händer och knä kan vi dela med oss av det bästa vi vet – omsorg, trygghet och kärlek från Gud. Här är ingen viktigare än någon annan – alla har lika värde.

Om du har några frågor kontakta gärna vår pastor Anette Eidenskog (ansvar för barn, familj och musik) på e-post eller telefon 070-882 82 60.

Deluxe – söndagsskola

Barnen har sin egen gudstjänst, som vi kallar ”Deluxe”. Vi startar alla tillsammans i kyrksalen, efter en stund tillsammans i gudstjänsten går barnen till Deluxe och Miniluxe.

För barn under 4 år har vi en samling i Savannen som kallas Miniluxe. Där är barnen välkomna tillsammans med en vuxen. Här har vi sånger och bibelberättelser som passar för de allra yngsta.

Från den termin man fyller 4 år så är man välkommen till Deluxe. Först har vi storsamling i Gläntan, med sång, drama, bibelberättelse, lek mm. efter det delar vi upp oss i smågrupper. Vi samtalar om Bibeln och livet med Jesus. Vi ber, pysslar, leker, ritar och mycket mer.

Under pandemin sände vi några avsnitt av Deluxe på youtube här kan du se våra digitala sändingar. Det finns även material till familjeandakter, som du hittar här.

Minilux 0 till 4 år (med förälder)Rubinen 4 till f-klassSafiren åk 1 – 2Diamanten åk 3 till 6

Draget  –  onsdagar, förskoleklass till åk 4
Fredagsdraget  –  18:00-19.30, åk 5 till 6

Draget

Vårens datum: 30/3, 13/4, 27/4, 11/5, 25/5

Draget är för dig som går i förskoleklass upp till fyran. Vi träffas varannan onsdag med uppstart den 30 mars. Mellan 17:30-18:00 finns möjlighet för hela familjen att äta kvällsmacka. Från 18:00-19.30 har vi storsamling och olika grupper. Terminens intressegrupper är:

– Natur och äventyr
– Bak & pyssel
– Dans & lek

För anmälan och mer info:
anette.eidenskog@ulriksbergskyrkan.se

Fredagsdraget

Barnen som går i femman och sexan träffas på fredagar mellan kl 18-19.30. Vi träffas och gör massa kul saker, tävling, lek, allvar och bus.

Deltagaruppgifter

Om ditt barn är deltagare i någon av våra aktiviteter är det viktigt att du som förälder fyller i detta formulär.

Deltagaruppgifter

Om ditt barn är deltagare i någon av våra aktiviteter är det viktigt att du som förälder fyller i detta formulär och skickar in till oss.

Läger

Varje år erbjuder vi möjlighet att följa med på barnläger. En del läger gör vi tillsammans med andra församlingar genom föreningen KSSB-ung

Kristen Förskola

Ulriksbergskyrkan är med i Växjö Kristna Råd (VKR) som driver fyra förskolor med kristen profil på olika platser i Växjö. Är du intresserad av att veta mer kan du läsa mer på Kristen Förskolas hemsida.