Barn & familj

Med anledning av att många  är hemma från vår gemensamma gudstjänst i dessa tider så vill vi uppmuntra er till att söka Gud tillsammans i era hem. Vår barn- och familjepastor Nettan har som mål att varje vecka dela tips för hur ni kan hålla gudstjänst hemma. Se länkarna nedan!

Vi tycker att det ska vara roligt att gå till kyrkan! Därför är det viktigt att de barn som kommer till våra samlingar känner sig trygga och hemma. ”Om barnen mår bra – mår föräldrarna bra!”

Vi strävar efter att erbjuda roliga, stimulerande och spännande aktiviteter samtidigt som vi vill berätta om Gud på ett sätt som barnen kan förstå och ta till sig. Genom att vara Jesu ögon, öron, händer och knä kan vi dela med oss av det bästa vi vet – omsorg, trygghet och kärlek från Gud. Här är ingen viktigare än någon annan – alla har lika värde.

Om du har några frågor kontakta gärna vår barn- och familjepastor Anette Eidenskog på e-post eller telefon 070-882 82 60!

Lämna ditt barns deltagaruppgifter här

Deluxe – söndagsskola

När gudstjänsten börjar är alla, barn som vuxna, tillsammans i kyrksalen. Efter en stund går barnen iväg till sin egen gudstjänst ”Deluxe”. För de minsta barnen har vi en samling som vi kallar Minilux och hit är man välkommen tillsammans med en vuxen. Vi samlas i vårt barnrum – Savannen, som ligger mittemot kyrkans kapprum. Här blandas leken med sång, bibelberättelse och bön.

Från den termin du fyller 4 år är du välkommen med i en av våra Deluxegrupper. I gruppen samtalar vi om Bibeln och livet med Jesus. Vi ber, pysslar, leker, ritar och mycket mer. Nästan varje söndag börjar vi med en gemensam storsamling. Ofta delar vi sedan upp oss mot slutet i våra respektive grupper.

Minilux 0 till 4 år (med förälder)
Rubinen 4 till 5 år
Smaragden f-klass till åk 1
Safiren åk 2 till 3
Diamanten åk 4 till 6

Draget onsdagar – förskoleklass till åk 4
Fredagsdraget 18-19.30 åk 5 till 6

Draget – onsdagar

Draget är för dig som går i förskoleklass upp till fyran. Vi träffas följande onsdagar i vår: 29/1, 12/2, 26/2, 11/3, 25/3, 15/4 och 29/4. Observera upplägget. Vi börjar med kvällsfika och storsamling för HELA familjen. Därefter fortsätter programmet med att deltagarna går till sina respektive grupper.

Så här ser Dragetkvällen ut:
17.30 -18.00 Kvällsfika med drop-in för hela familjen
18.00-18.30 Storsamling för hela familjen
18.30-19.30 Intressegrupper för deltagare
19:30 Slut och hämtning på Kyrktorget

Intressegrupper att välja på:
– Bak & pyssel
– Natur & Äventyr
– Sång & sånt

Fredagsdraget

De äldre barnen som går i femman och sexan träffas på fredagar istället. Det finns ett kul schema för varje termin.

Kontakta Anette Eidenskog för mer information!

Deltagaruppgifter

Om ditt barn är deltagare i någon av våra aktiviteter är det viktigt att du som förälder fyller i detta formulär och skickar in till oss.

Läger

Varje år erbjuder vi möjlighet att följa med på barnläger. En del läger gör vi tillsammans med andra församlingar genom föreningen KSSB-ung

Kristen Förskola

Ulriksbergskyrkan är med i Växjö Kristna Råd (VKR) som driver fyra förskolor med kristen profil på olika platser i Växjö. Är du intresserad av att veta mer kan du läsa mer på Kristen Förskolas hemsida.