Barn & familj

Vi tycker att det ska vara roligt att gå till kyrkan! Därför är det viktigt att de barn som kommer till våra samlingar känner sig trygga och hemma. ”Om barnen mår bra – mår föräldrarna bra!”

Vi strävar efter att erbjuda roliga, stimulerande och spännande aktiviteter samtidigt som vi vill berätta om Gud på ett sätt som barnen kan förstå och ta till sig. Genom att vara Jesu ögon, öron, händer och knä kan vi dela med oss av det bästa vi vet – omsorg, trygghet och kärlek från Gud. Här är ingen viktigare än någon annan – alla har lika värde.

Trots rådande pandemi, så har vi möjlighet att erbjuda Onsdagsdraget, Fredagsdraget och Deluxe, om än i lite annorlunda format. Mer info går att läsa nedan!

Om du har några frågor kontakta gärna vår Anette Eidenskog (pastor med ansvar för barn, familj och musik) på e-post eller telefon 070-882 82 60.

Deluxe – söndagsskola

Barnen har en egen gudstjänst, som vi kallar ”Deluxe”. Vi startar med in-checkning på kyrktorget från 9:45, efter det börjar vi med storsamling kl.10.00 i ”Gläntan”.

Från den termin du fyller 4 år är du också välkommen med i en av våra smågrupper i Deluxe. I gruppen samtalar vi om Bibeln och livet med Jesus. Vi ber, pysslar, leker, ritar och mycket mer. Ofta delar vi sedan upp oss mot slutet i våra respektive grupper. För barn under 4 år finns en samling i Savannen, Minilux. Där är barnen välkomna tillsammans med en vuxen.

Se tidigare avsnitt av våra digitala sändingar av Deluxe på YouTube. Det finns även material till familjeandakter, som du hittar här.

Minilux 0 till 4 år (med förälder)
Rubinen 4 till 5 år
Smaragden f-klass till åk 1
Safiren åk 2 till 3
Diamanten åk 4 till 6

Draget onsdagar – förskoleklass till åk 4
Fredagsdraget 18-19.30 åk 5 till 6

Draget – onsdagar

Draget är för dig som går i förskoleklass upp till fyran. Vi träffas varannan onsdag med uppstart den 15 september. Mellan 17:30-18:00 finns möjlighet för hela familjen att äta kvällsmacka. Från 18:00-19.30 har vi storsamling och olika grupper. ’

Du behöver anmäla ditt barn och det gör du på följande länk:
Anmälan Draget

Fredagsdraget

De äldre barnen som går i femman och sexan träffas på fredagar kl 18-19.30. Det finns ett kul schema för varje termin. Hösten startar den 3 september.

Du behöver anmäla ditt barn och det gör du på följande länk:
Anmälan Draget

Barnkör

Under hösten kommer vi starta upp barnkör och kör även för vuxna. Vi kommer träffas varannan onsdag med uppstart den 22 september. Mellan 17:30-18:00 finns möjlighet att äta kvällsmacka. Från 18:00-19.30 kommer vi sjunga tillsammans på olika platser i kyrkan.

Deltagaruppgifter

Om ditt barn är deltagare i någon av våra aktiviteter är det viktigt att du som förälder fyller i detta formulär och skickar in till oss.

Läger

Varje år erbjuder vi möjlighet att följa med på barnläger. En del läger gör vi tillsammans med andra församlingar genom föreningen KSSB-ung

Kristen Förskola

Ulriksbergskyrkan är med i Växjö Kristna Råd (VKR) som driver fyra förskolor med kristen profil på olika platser i Växjö. Är du intresserad av att veta mer kan du läsa mer på Kristen Förskolas hemsida.