Barn & familj

Vi tycker att det ska vara roligt att gå till kyrkan! Därför är det viktigt att de barn som kommer till våra samlingar känner sig trygga och hemma. ”Om barnen mår bra – mår föräldrarna bra!”

Vi strävar efter att erbjuda roliga, stimulerande och spännande aktiviteter samtidigt som vi vill berätta om Gud på ett sätt som barnen kan förstå och ta till sig. Genom att vara Jesu ögon, öron, händer och knä kan vi dela med oss av det bästa vi vet – omsorg, trygghet och kärlek från Gud. Här är ingen viktigare än någon annan – alla har lika värde.

Trots rådande pandemi, så har vi möjlighet att erbjuda Onsdagsdraget, Fredagsdraget och Deluxe, om än i lite annorlunda format. Mer info går att läsa nedan!

Har du inte möjlighet att komma till kyrkan så tipsar vi dig om att ha egna familjeandakter hemma – material hittar du här!

Om du har några frågor kontakta gärna vår barn- och familjepastor Anette Eidenskog på e-post eller telefon 070-882 82 60!

Lämna ditt barns deltagaruppgifter här

Deluxe – söndagsskola

Barnen har en egen gudstjänst ”Deluxe” parallellt med gudstjänsten kl. 10. Det finns för närvarande 4 samlingar för vuxna på söndagar, men Deluxe är endast kl. 10.
OBS! Viktigt att checka in barnen i förskolans lokaler på nedre plan (ingång utifrån) innan gudstjänsten.

Från den termin du fyller 4 år är du välkommen med i en av våra Deluxegrupper. I gruppen samtalar vi om Bibeln och livet med Jesus. Vi ber, pysslar, leker, ritar och mycket mer. Nästan varje söndag börjar vi med en gemensam storsamling. Ofta delar vi sedan upp oss mot slutet i våra respektive grupper.

Minilux 0 till 4 år (med förälder)
Rubinen 4 till 5 år
Smaragden f-klass till åk 1
Safiren åk 2 till 3
Diamanten åk 4 till 6

Draget onsdagar – förskoleklass till åk 4
Fredagsdraget 18-19.30 åk 5 till 6

Draget – onsdagar

Draget är för dig som går i förskoleklass upp till fyran. Vi träffas varannan onsdag med uppstart den 9 september kl. 18-19.30. Intressegrupper att välja på denna termin är ”Pyssel & Lek” & ”Natur & Äventyr”.

Så här ser Dragetkvällen ut:
18.00 Start direkt i respektive grupp:
– Pyssel & Lek samlas i kyrksalen och går sen till Guldgruvan och lekhallen
– Natur & Äventyr samlas i vindskyddet och avslutar kvällen i kyrksalen
Någon gång under kvällen äter vi macka eller någon annan kvällsfika.

19.30 Draget slutar och barnen hämtas på Kyrktorget

Fredagsdraget

De äldre barnen som går i femman och sexan träffas på fredagar istället kl 18-19.30. Uppstart 9 september! Det finns ett kul schema för varje termin.

Kontakta Anette Eidenskog för mer information!

Deltagaruppgifter

Om ditt barn är deltagare i någon av våra aktiviteter är det viktigt att du som förälder fyller i detta formulär och skickar in till oss.

Läger

Varje år erbjuder vi möjlighet att följa med på barnläger. En del läger gör vi tillsammans med andra församlingar genom föreningen KSSB-ung

Kristen Förskola

Ulriksbergskyrkan är med i Växjö Kristna Råd (VKR) som driver fyra förskolor med kristen profil på olika platser i Växjö. Är du intresserad av att veta mer kan du läsa mer på Kristen Förskolas hemsida.