Ulriksbergskyrkan är en församling som startades 1990. Våra rötter sträcker sig
dock längre bakåt i tiden, till dåvarande Saronförsamlingen och Filadelfiaförsamlingen. Under slutet av 1980-talet beslöt sig de båda kyrkorna att bilda en ny gemensam församling som blev Ulriksbergskyrkan. Församlingen består idag av över 650 medlemmar i olika åldrar, olika bakgrund och många olika nationaliteter. Vi samarbetar med riksorganisationerna Evangeliska Frikyrkan och Pingströrelsen.

Vår önskan är att vara efterföljare till Jesus Kristus och genom våra liv förmedla tro och hopp till människor i livets alla olika skeden och situationer. Vi vill erbjuda en varm och välkomnande atmosfär där alla ska känna sig sedda. Var och en är välkommen att dela gemenskapen när vi firar gudstjänst. Vi finns till för dig i Växjö med omnejd, så ta gärna kontakt med oss om du har frågor och funderingar eller vill ha ett personligt samtal.

Vi betonar personlig omvändelse, tron på Jesus Kristus som Frälsare, tillämpar troendedop genom nedsänkning samt tror att den Helige Ande är verksam i alla som tagit emot Jesus i sitt liv.

Vår strävan är att alltid arbeta utifrån vår vision:

”Vi vill vara överlåtna Jesusefterföljare, som genom det vi säger och gör för människor till tro och församlingsgemenskap.”